Tema
Debat

Dagsgebyr ved manglende ansvarsforsikring

Dagsgebyr bliver pålagt med 250 kr. per dag til den registrerede ejer eller bruger af et motorkøretøj i SKAT's Motorregister, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Det er DFIM, der står for at opkræve dagsgebyrerne jf. Færdselsloven §106. Varsling om dagsgebyrer bliver sendt skriftlig af enten forsikringsselskabet køretøjet er forsikret hos eller af DFIM inden opkrævningen starter. Således er der altid en mulighed for at agere, så dagsgebyr kan undgås.

 

Dagsgebyret er koblet op på CPR-nummer eller CVR-nummer alt efter, om køretøjet er indregistreret til en person eller en virksomhed. Så længe personen/virksomheden har ubetalte dagsgebyrer, registreres det i Fællesregistret, og personen/virksomheden kan derved ikke registrere nye køretøjer eller forsikre det køretøj, der skyldes dagsgebyr for.

 

Ophørte ansvarsforsikringen på grund af manglende betaling af forsikringen (præmierestance) registreres personen/virksomhedens også for dette i to år.

 

Læs mere om Fællesregistreret ved at trykke her.

 

Betaling af dagsgebyr

Betaling af dagsgebyr skal ske via vores selvbetjening. Så snart det er betalt, kan du kontakte et forsikringsselskab for at oprette ansvarsforsikring. Forsikringsselskaberne kan se, at der er betalt.

 

Fra du har betalt dagsgebyr, har du fem hverdage til at få køretøjet ansvarsforsikret eller afmeldt i SKAT’s Motorregister, hvis køretøjet ikke allerede er afmeldt. Hvis du ikke reagerer inden for de fem hverdage, vil du blive opkrævet dagsgebyrer med tilbagevirkende kraft.

 

Vejledninger

Herunder finder du vejledninger til, hvordan du skal forholde dig i forskellige situationer, hvor du kan være pålagt at betale dagsgebyr.

 

 

Din browser er forældet, Du bør opdateres til en moderne browser. Læs mere her.